Tuesday, 28 June 2011

berdua lebih baik

salam ,
ya , entry kali ni bukan menjadikan saya sebagai PEMBACA BERITA / PENGULAS SUKAN / cik limah kaki gosip.

straight to the point!

secara fitrahnya berdua lebih baik dari ......?

berSATU atau berTIGA?

jika satu ,

- secara islamic = wujudnya hubungan silaturahim secara berSATU .
- secara akademik = adanya trofi atau anugerah untuk orang yang dapat nombor SATU.
- secara peribadi = senang nak buat pilihan mengikut kata hati , tak payah nak gaduh-gaduh contoh: nak balik raya.
-secara kumpulan = ada pulak yang jadi pemimpin @ ketua.

jika tiga,

- secara islamic = kurangnya kadar orang bermaksiat . make sure yang ke TIGA tu manusia . hehe
- secara akademik = boleh kongsi -kongsi pendapat dalam sesuatu perkara contoh: nak siapkan assignment .
- secara peribadi = susah , susah , susah , susah , susah , susah ,susah , susah  .
- secara kumpulan = jeles , jeles , jeles , jeles , jeles , jeles , jeles .

so better berDUA,

-secara islamic = boleh solat berjemaah .
-secara akademik =ada partnership untuk study , sorang boleh aja n vice versa .( bagi aku study group is ok, but i prefer to partner study to make easy to understand.)
-secara peribadi =boleh share-share rasa : marah , geram , sedih , gembira , teruja dan RAHSIA.
-secara kumpulan = senang nak diskus macam dalam situasi : if there are 3 boys in group in 4 , so the one and only girl mesti segan-segan nak cakap kan? for several people la.

( semua ini apa yang saya rasa sekarang. hanya valid utk masa ni , saya tak tetapkan pendapat ni untuk masa hadapan)

  sweet as lollipop,
wasalam

2 Comments:

Blogger husnakhairuddin said...

klo cam tu saya nak berdua ngn awak lar...hikhikhik

29 June 2011 at 16:06  
Blogger amoy rose said...

hehe..ok2 boleh aje..

29 June 2011 at 19:19  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home